Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Autor: Ivana Svobodová
Tagy: večeře, veganské, bezlepkové

Ingredience:

Postup přípravy:

Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a na něm ingredience restujte, dokud nezezlátnou. Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a garam masala koření. Směs orestujte další minutu, aby se koření propojilo s ostatními ingrediencemi. Do hrnce přidejte vařenou cizrnu a dobře promíchejte, aby byla cizrna obalená kořením. Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Přikryjte hrnec a nechte jídlo vařit na mírném ohni asi 15 minut. Ochutnejte a přidejte sůl podle chuti. Pokud je potřeba, přidejte ještě trochu koření. Chana masalu podávejte horkou, ideálně s čerstvým chlebem nebo rýží.

Komentáře: (Pro komentování je nutné mít účet)

Richard Novák 5★
No to je opravdu mňamka, nečekal jsem, že mě to takto nadchne.